Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Όταν πρωτοεπισκέφθηκα το Άγιον Όρος...

Σχετική εικόνα
  «Όταν πρωτοεπισκέφθηκα το Άγιον Όρος, Μάρτιος του 1995, άγευστος και ανέστιος των πνευματικών, θείων και μοναστικών εμπειριών, έδωσε ο Θεός τότε, με παρακίνησε ο αδαής, αλλά φιλομόναχος λογισμός μου, να καταγράψω σε ημερολογιακή μορφή όσα επλούτισαν, από τότε και εσαεί, την ακρασία της διανοητικής μου φαρέτρας.   Εκεί μέσα, ωσάν ένα πεπαλαιωμένο "χρονοντούλαπο" απώθησα όσες εικόνες και θύμησες, όσες μυρωδιές και αναμνήσεις αναδύθηκαν, όσα γνωρίσματα και εμπειρίες μού χάρισε η Κυρία Θεοτόκος και ο γέρο Άθωνας. 
 Πέρασε ο καιρός, σφαλερώς συναντήθηκε η χρονική ορμή και αβυσσαλέα κινήθηκε, επιστράτευση εκήρυξε δολερή να επέλθει η λήθη και να αφανίσει όλα όσα συμμάζωξα με σπουδή και εμβρίθεια διαβατάρικη! Πέρασε καιρός! Ο δε πολιός και πενθητήρ χρόνος δεν κατόρθωσε το "χρονοντούλαπο" της καρδιακής μου περιπλάνησης ν᾿ αγγίξει...».

Απόσπασμα από το βιβλίο (Εισαγωγή) του Δημητρίου Π. Λυκούδη με τίτλο ΟΣΜΗΝ ΕΥΩΔΙΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ, Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος, που κυκλοφορεί σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία, καθώς και από τις Εκδόσεις μας, ΕΔΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου